Visumvrij reizen naar China

VISUMVRIJ REIZEN NAAR CHINA VERLENGD: Reizigers uit de Benelux en enkele andere landen die China willen ontdekken, kunnen dat al zeker doen tot eind volgend jaar zonder visum. De regeling – die China vorig jaar invoerde om meer toeristen te trekken – wordt met een jaar verlengd.

De regeling geldt specifiek voor mensen met een Belgisch, Nederlands, Luxemburgs, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Zwitsers, Iers, Hongaars, Oostenrijks of Maleisisch paspoort en dit voor zowel vakanties, rondreizen, zakenreizen, familiebezoeken als doorreizen. Ze mogen er wel niet langer dan 15 dagen verblijven, te tellen vanaf de datum van binnenkomst in China. Reizigers zullen in principe gevraagd worden een transportticket voor te leggen waaruit blijkt dat ze China binnen deze termijn zullen verlaten. Ze kunnen eveneens gevraagd worden aan te tonen dat hun verblijf gelinkt is aan één van bovenvermelde categorieën.

De einddatum van de regeling staat momenteel op 31 december 2025. Deze kan uiteraard nog verlengd worden.

Opgelet: Reizigers die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen, dienen nog steeds over een geldig visum voor China te beschikken. Daarnaast kunnen bepaalde categorieën zakenreizen van maximaal 15 dagen nog steeds visumplichtig zijn. Voor voorwaarden en extra informatie kan u terecht op Notice of Visa Exemption Policy for Belgian Citizens.

Copyright © 2024 CIC Travel. All rights reserved. Website by Servico