Imagine Travel: Noorwegen

Noorwegen heeft een kustlijn van 25 000 km en is ruim twaalf keer zo groot als België. Op die oppervlakte leven slechts 5,3 miljoen inwoners. Dat betekent: ruimte en overweldigende natuur! Diepblauwe fjorden, hoge bergen, groene valleien, idyllische eilanden en een adembenemende kustlijn: Noorwegen heeft het allemaal. Het land van zalm, fjorden en trollen heeft de meest spectaculaire en gevarieerde natuur van alle Scandinavische landen.

8-daagse fly&drive: Noorwegen, in het land van de legendes (prijs vanaf 995€ per persoon)

Dag 1 : Oslo

Aankomst op de luchthaven van Oslo. Eerste ontdekking van deze aantrekkelijke hoofdstad. Het centrum van Oslo ligt op ongeveer 45 km van de luchthaven. Overnachting in Comfort Hotel Runway of gelijkwaardig.

Dag 2 : Oslo – Lillehammer (+/- 180 km)

Vertrek naar het noorden richting Minnesund, niet ver van het dorp Eidsvoll waar op 17 mei 1905 de eerste Noorse grondwet werd ondertekend. Ga verder langs het Mjøsameer, met een lengte van 117 km het grootste meer van het land. Ontdek in Hamar de Olympische ijsbaan in de vorm van een omgekeerde drakkar. Verder naar Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Klim naar de top van de skischans voor een geweldig uitzicht over de stad en de vallei. Overnachting in Clarion Collection Hotel Hammer of gelijkwaardig.

Dag 3 : Lillehammer – Trollstigen – Ålesund (+/- 370 km)

Vertrek naar het beroemde Gudbrandsdal waar u veel traditionele boerderijen vindt. Ga door de prachtige vallei van Romsdalen waar u de Trollenmuur zult zien. Neem de afslag naar Ålesund en volg de beroemde Trollstigen, uitgehouwen in de zijkant van de berg door een van de ruigste regio's van Noorwegen. Aankomst in Ålesund, gelegen aan de monding van de Storfjord. De stad werd volledig verwoest door een brand in 1904 en herbouwd in art-nouveaustijl. Overnachting in het Quality Hotel Waterfront of gelijkwaardig.

Dag 4 : Ålesund – Geirangerfjord – Valdres (+/- 400 km)

Rijd langs de Storfjord naar Linge. Overtocht per veerboot tussen Linge en Eidsdal alvorens verder te gaan langs een prachtige bergweg, de "Adelaarsweg", die prachtige uitzichten biedt op de Geirangerfjord. Verder naar de staafkerk van Lom (entree niet inbegrepen) en dan naar het Jotunheimen Nationaal Park en de prachtige Valdresflya hoogvlakte. Overnachting in Hotel Scandic Valdres of gelijkwaardig.

Dag 5 : Valdrès – Sognefjord – regio Bergen (+/- 260 km)

Vandaag gaan we naar het bergplateau van Filefjell, dan naar Lærdal, de beroemde staande houten kerk van Borgund (entree niet inbegrepen). Dan door een van de langste tunnels van Europa (25 km) naar Flåm en de Sognefjord. Bezoek dan de Stalheimvallei en Voss en kom aan in Bergen, de hoofdstad van de fjorden. Overnachting in Comfort Hotel Bergen Airport of gelijkwaardig.

Dag 6 : Bergen – Geilo/Gol (+/- 320 km)

Ochtend in Bergen en dan vertrek langs de Hardanger Fjord, bekend als de liefdesfjord en beroemd om zijn fruitbomen. Een aanrader is een stop bij de Steindalsfossen waterval, waar een klein pad u achter de waterval brengt. Oversteek (tol niet inbegrepen) van de nieuwe 1.380 m lange hangbrug over de Hardangerfjord. Een aanrader is een stop bij de Vøringsfossen watervallen, die tot de hoogste van Noorwegen behoren. We gaan verder naar het bergachtige Hardangervidda plateau, dat een waar eldorado is voor wandelaars en vissers. Overnachting in Ustedalen Hotell of gelijkwaardig.

Dag 7 : Geilo – Regio Oslo (+/- 190 km)

Vertrek naar Oslo via het prachtige Hallingdal en de Ringerike regio. Middag gewijd aan de ontdekking van de Noorse hoofdstad. Een aanrader is het schiereiland Bydgøy en zijn musea (Fram, Kontiki...), het Vigeland beeldenpark, het Munch museum, de wijk Aker Brygge, de Karl Johan Avenue enz. Overnachting in Comfort Hotel Runway of gelijkwaardig.

Dag 8 : Einde van de Reis

Ontbijt in het hotel. Vertrek uit Oslo met uw vlucht.

Copyright © 2024 CIC Travel. All rights reserved. Website by Servico