Brussel: 02/217 33 86 Mechelen: 015/68 42 50
Studiereis: Chalkidiki

Mauritius

Mei 2016 - Rainbow

Door Ingrid

Van 18/5 tot 25/5 hebben we verschillende hotels bezocht op het eiland Mauritius. De beste periode om dit eiland te bezoeken is tijdens onze winter.
In de periode dat wij op het eiland verbleven, waren de weergoden ons niet goed gezind. Vooral in het oosten heeft het geregend en was er heel veel en felle wind.

In het oosten bezochten we de Shandrani, hotel Four Seasons, Le Touessrok, Lux Belle mar, Long Beach en le Prince Maurice. Daar vond ik de Lux Belle Mar een aanrader. We logeerden de eerste nacht in Le Touessrok wat één van mijn favorieten is. Het hotel ligt tussen de lagune en de oceaan. Er is een gezellige sfeer in het hotel. Het diner en het ontbijt waren er zeer verzorgd. De tweede nacht logeerden we in het hotel Long Beach. Dit hotel oogt heel modern.

In het zuidwesten bezochten we de Saint Regis, Lux Le Morne, hotel Le Paradis en Dinarobin. De Lux le Morne is zeker een aanrader, ligt aan de voet van Le Morne en heeft een prachtig zicht op de berg. Hotelketen Lux produceert zijn eigen koffie, ijs en verzorgingsproducten.
We logeerden in hotel Dinarobin. Wat zeker een topper is. Met mooie kamers en een zeer mooie infrastructuur. Het aziatisch buffet ’s avonds en het ontbijtbuffet waren meer dan verzorgd. Indien u in het hotel Le Paradis verblijft mag u gebruik maken van de faciliteiten in Dinarobin. De restaurants, bars, zwembaden enz … en vice versa. Le paradis is iets gemoedelijker. Deze 2 hotels maken deel uit van de hotelketen Beachcomber. De service en de vriendelijkheid is er overal top!

In het noorden bezochten we Paradise Cove en Zilwa Attitude. Dit is één van mijn favorieten. Voor een jonger publiek en ook met mogelijkheid tot all-in. Er zijn verschillende activiteiten in het hotel. De kamers ogen basic en de vloer en de badkamer zijn in ruw beton.

In het noordwesten stonden de Royal Palm, 20°Sud, Le Canonnier, Le Mauricia, Trou aux biches, Pointe aux biches en Le Victoria op het programma. Hotel 20°Sud is een zeer kleinschalig hotel. Zeer gezellig en cosy. Echt iets voor honeymooners. Ook dicht bij Grand Baie gelegen waar toch wat activiteiten zijn en ook het uitgaansleven. Daar zijn ook terrasjes en winkeltjes waar men kan wandelen. Het is een leuke baai met plezierbootjes. In Le canonnier en pointe aux biches is een losse sfeer.
We logeerden in de trou aux biches – ook een beachcomber. Zeer mooi strand, mooie infrastructuur en zeer vriendelijk personeel.

Zoals reeds vermeld is de beste periode om Mauritius te bezoeken tijdens onze winter. Van december tot februari. Tijdens onze zomer is het noorden en het noordwesten meer aan te raden. In het Oosten en het zuidwesten is er heel veel wind en voelt toch wel fris aan.