Brussel: 02/217 33 86 Mechelen: 015/68 42 50
Studiereis: Mauritius
Studiereis: Thailand

Chalkidiki

mei 2015 - Pegase

Door Ingrid

Dinsdag 12 mei
Na een vlucht van ongeveer 4u komen we aan in Thessaloniki. Daar krijgen we een rondleiding door de stad. Deze stad heeft mij zeer aangenaam verrast. Thessaloniki is de 2de grootste stad van Griekenland en al sinds de oudheid een belangrijke havenstad. Vandaag is het een bruisende stad en ook de grootste universiteitsstad van het land. Je vind er vele trendy restaurants & bars, langs de promenade of in de gezellige en zeer levendige wijk “Ladadika” waar locals en toeristen zich vermengen op één van de kleurrijke pleintjes met vele terrasjes.

Na de lunch rijden we richting Chalkidiki (+/- 2 uur). Onderweg brengen we een bezoek aan het hotel Pomegranate Wellness & Spa. Zeer rustig gelegen, met zeer mooi ingerichte tuin met apparte lounges. Het zandstrand wordt dagelijks proper gemaakt. De kamers zijn zeer modern en met tegelvloer. De gang naar de kamers is zeer ruim en met veel lichtinval. Alles is uitermate proper. Het hotel beschikt ook over een zeer ruime wellness en spa.
Na een uurtje rijden komen we aan in het Sani Resort. Dit resort is echt een topper. Werd volledig gerenoveerd in 2010 en terug opgefrist in 2014. De bungalows zijn zeer mooi ingericht in witte en licht blauwe tinten. De juniorsuites beschikken over een privé zwembad en hebben dezelfde inrichting. Voor het hotel is een kort strand, maar zeer lang. Er is tot 6 km lang wandelplezier.

Woensdag 13 mei
Na een uitgebreid ontbijt in Sani Resort, vertrekken we voor een bezoek aan hotel Eagles Palace. De ruimtes in het hotel zijn eerder aan de kleine kant. Terras met zicht op het strand beschikt maar over een paar tafels. Er is ook geen samenhorigheid van kleuren. Alles door elkaar. Het zijn ruime kamers, maar een wir war van kleuren. Het restaurant aan het strand is dan wel héél gezellig en geeft een echt vakantie gevoel.
Na het hotel bezoek hebben we een mini-cruise naar Mount Athos gedaan. De heiligste plaats voor de Orthodoxe kerk met zijn indrukwekkende Byzantijnse kloosters. ’s Avonds werden we verwend in Sani Resort met een foodfestival met sterren chefs.

Donderdag 14 mei
Na weer een fantastisch ontbijt in Sani Resort is het tijd om huiswaarts te keren, maar onderweg een kleine stop in het hotel Ikos Oliva. Dit is een splinternieuw hotel open sinds 1 mei 2015. Hier hebben we geen kamers bezocht omdat alles volgeboekt was. Zeer mooie en open ruimtes. Zeer mooie aangelegde tuin. Groot restaurant waar mogelijkheid is om buiten te eten en met een geweldig zicht op zee.
De vlucht richting Brussel heeft een stop in Athene.