Brussel: 02/217 33 86 Mechelen: 015/68 42 50

Studiereis: Bodrum – Dalaman

Studiereis: Maldiven - Dubai
Studiereis: India-Dubai

Bodrum - Dalaman

mai 2016 - TUI

Door Chantal

1111

Op 24/5/16 ben ik samen met 40 reisagenten op studiereis naar Bodrum/Marmaris vertrokken.

De vlucht werd door freebird uitgevoerd en met dank aan jetair hebben wij de vip service aan boord gekregen. Bij aankomst in Bodrum werden we hartelijk ontvangen door de lokale agent en hostessen van TUI.  We werden snel naar ons hotel gebracht, Rixos Premium Bodrum. Dit hotel ligt direct aan een klein privé strand in een prachtige baai.  Hier kan u in alle rust genieten van de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft.  U kan er tevens genieten van overheerlijke buffetten.  Dit hotel is minder geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn wegens de vele trappen.

Turkije staat bekend voor zijn badhuizen.  We hebben ons in de namiddag dan ook laten verwennen door een heerlijke massage of een volledige hamam behandeling.  Heerlijk!!

Vanuit Bodrum kan je verschillende excursies maken.  Discovery Highlight, Kos, Ephese, platinum cruise….. Wij hebben de ‘Sun en Fun’ excursie gedaan.  Met deze uitstap sla je twee vliegen in één klap: zowel een jeepsafari als een boottocht.  De jeep brengt je naar de allermooiste plekjes van Bodrum en op de boottocht kan je zalig genieten op je eigen matrasje.

S ’Avonds bezoek aan isil club Milta.  Deze club is erg geliefd bij de Belgen.  Het personeel is heel vriendelijk en de animatie is ook in het Frans.  Er is een uitgebreide all inclusive formule en uitstekende buffetten. Dit hotel is een aanrader.

De volgende dag hebben we onze reis verder gezet richting Marmaris.  Onderweg hebben we volgende hotels bezocht.

Magic life sarigerme : ideaal voor mensen die een actieve vakantie wensen.  Bijna alle sporten zijn in de prijs inbegrepen (mountainbikes, windsurf, catamaran, banana, waterski…).  De animatie is voornamelijk in het Duits. De kamers zijn eenvoudig ingericht. Tip : neem een kamer in het hoofdgebouw.

Tui Blue Sarigerme : volledig vernieuwd hotel met tal van sportmogelijkheden, gelegen aan een mooi zandstrand.  Mooie kamers.  Ideaal voor zowel koppels als families.  Dit hotel is een aanrader.

Barut Sensatori Fethiye : mijn favoriet! Prachtig nieuw resort direct aan het strand gelegen.  In het hotel hebt u ook een apart adults only gedeelte.  Ruime familiekamers.  Zeer uitgebreide buffetten.  Verschillende à la carte restaurants.  Enige minpunt is de ligging (13 km van Fethiye).

Onze laatste avond hebben wij in Marmaris doorgebracht.  In tegenstelling tot Sarigerme en Fethiye hebben de meeste hotels een centrale ligging.  Er is een mooie wandelpromenade die van Içmeler naar het centrum van Marmaris gaat (ongeveer 60 minuten wandelen).  Liefhebbers van shopping en uitgaan zijn in Marmaris aan het goede adres.  Vanuit Marmaris kan je een uitstap maken naar Rhodos en zeker niet te missen is het vissersdorpje Dalyan.

Bezochte hotels :

Blue bay platinum in Marmaris : Modern hotel met centrale ligging. Vlakbij het strand met privégedeelte.  Zeer uitgebreide buffetten.  Verschillende zwembaden.  Aanrader!

Aqua in Içmeler : centrale ligging aan een mooie baai.  Dit hotel heeft een trouw publiek en is gekend voor zijn goede service.  Soft animatie. 

Turkije is en blijft een ideale bestemming voor familievakanties.  Wij hebben ten allen tijde een veilig gevoel gehad en zowel in Bodrum als Marmaris zijn wij zeer goed ontvangen geweest.