Brussel: 02/217 33 86 Mechelen: 015/68 42 50

Croisieurope : MS Elbe Princess II

Denemarken

Croisieurope : MS Elbe Princess II

Praag, Dresden en de kastelen van Bohemen, een
gloednieuwe cruise op de Elbe en de wilde Moldau

Praag – Slapy – Stechovice – Praag – Melnik – Dresden – Praag

Ontdek tijdens een exclusieve reisweg de verborgen parels van Bohemen. Laat u verleiden door de vaartocht en door onze excursies in plekken waar de natuur al haar charmes onthult langs de Elbe en de wilde Moldau.
Bezoek de authentieke en uiterst charmevolle steden
Praag en Dresden, met hun rijke culturele en architecturale verleden. De kastelen van Bohemen symboliseren de adel en de aristocratie. Ze behoren tot de illustere Lobkowicz- en Schwarzenberg-geslachten en herbergen onvermoede kunstwerken.

 

Speciale promo prijzen voor CIC

Kajuit op het hoofddek 990€ p.p
Kajuit op het bovendek +150€ p.p
Eenpersoonskajuit + 290€

 

Afreisdata : 
24-30 juli ’23
5-11-17-23-29 augustus ’23
10-16-22 september ’23

 

Dag 1 : PRAAG
Inscheping om 18u in Praag. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord.
Dag 2 : PRAAG – SLAPY – STECHOVICE

Vaartocht in de voormiddag op de Moldau naar Stechovice. Midden in de rustgevende natuur onthult de Moldau haar landelijke en wilde landschappen. Vroeger was Stechovice gekend voor goudwinning, vandaag blijft het vermaard omwille van haar traditie van pottenbakkerij. In de namiddag facultatief excursie naar het Kasteel Konopišt¿. Dit 13e-eeuwse fort ligt midden in een schilderachtig landschap en diende als jachtresidentie van de Habsburgers. In de 18e eeuw onderging het een volledige renovatie. De staatsappartementen staan nog vol met weelderige meubels, en verder herbergt het kasteel ook een indrukwekkende collectie wapens en middeleeuwse harnassen van aartshertog Franz-Ferdinand. Tot zijn moord in Sarajevo in 1914 diende het kasteel als zijn laatste verblijfplaats. Animatieavond aan boord.
Dag 3 : STECHOVICE – PRAAG
Vaartocht in een idyllisch kader op de Moldau tot aan de dam van Slapy. De beboste heuvels aan weerszijden van de rivier, de meanders en de silhouetten van de kastelen getuigen van de rijke geschiedenis van de streek en zorgen voor een typisch Boheems romantisch en ontspannend landschap. Het stuwmeer van Slapy is met zijn grote aanbod aan water- en ontspanningsactiviteiten een populair vakantieoord voor inwoners van Praag. Terugkeer naar Praag aan het einde van de namiddag.
Dag 4 : PRAAG
In de voormiddag facultatief geleid bezoek aan de oude stad van Praag. De ruim 1000 jaar oude “Stare Mesto”-wijk is een van de hoofdplaatsen uit de Boheemse geschiedenis. Tijdens een wandeling door de steegjes van de stad ontdekt u onder meer de Joodse wijk, het stadhuis met zijn beroemde astronomische klok, de Týnkerk en de Karelsbrug. Lunch aan boord. De namiddag is gewijd aan het facultatief geleide bezoek aan de Burchtwijk: paleizen, kerken en kloosters flankeren er harmonieus het boven de hoofdstad uittorende burcht. U bezoekt er de St Vitus-kathedraal, het grootste religieuze gebouw van het land en een van de meest prestigieuze gotische kathedralen van Europa, en ook het oude Koninklijke Paleis en het Gouden straatje. Vrije avond. Folkloristische avond aan boord.
Dag 5 : PRAAG – MELNIK
Vaartocht in de voormiddag tot in Melnik op de samenloop met de Elbe. Lunch aan boord. In de namiddag facultatief bezoek aan het kasteel van Nelahozeves en aan het Dvorak-huis. Bezoek een van de mooiste renaissancekastelen van Bohemen. Hier leefden 23 koninginnen en prinsessen van Bohemen. Het kasteel kent weelderige Italiaanse versiering met sgraffiti, stucwerk en fresco’s, volledig in lijn met de smaak van de toenmalige hoge aristocratie. Verder herbergt het kasteel ook een rijke privécollectie aan meubels en schilderijen, met onder andere werken van Rubens, Velasquez en nog vele anderen. Dit alles is eigendom van het Lobkowicz-geslacht, de oudste en meest vooraanstaande familie van Bohemen. Ontdek het luxueuze leven dat de Boheemse adel tijdens de barok leidde. Na afloop van het bezoek proeft u een selectie wijnen van het domein. Nelahozeves is tevens het geboortedorp van Antonin Dvorák, wiens geboortehuis u bezoekt. Ontdek er het leven en het werk van een van de grootste componisten van de 19e eeuw en auteur van de bekende “Symfonie uit de Nieuwe Wereld”.
Vrije avond.
Dag 6 : MELNIK – Dresden
Facultatief dagexcursie in Dresden. Bezoek aan het “Firenze aan de Elbe”. De oorspronkelijk Slavische stad werd in de 12e eeuw gegermaniseerd door de markgraven van Meissen. Ze diende 700 jaar lang als verblijfplaats van de Hertogen en Koningen. Dankzij het bloeiende architecturale en artistieke patrimonium is dit één van de belangrijkste toeristische centra van Duitsland. Lunch in een restaurant. In de namiddag geleid bezoek aan het Residenzschloss. Dit behoorde eerst toe aan de Saksische keurvorsten en later aan de Saksische koningen. Dit renaissancekasteel herbergt vandaag de Grünes Gewölbe of de ‘groene kluis’, die het merendeel van de schatten van de Saksische monarchie bevat. Terugkeer naar Praag per bus. Galaavond.
Dag 7 : PRAAG
Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Excursiepakket 422€ p.p.